Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoogmade

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Hoogmade vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Aan de hand van deze website bieden wij nuttige gegevens over trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de kosten, de WMO en info over het huren van een lift. Daarnaast kan men kosteloos een brochure of een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Kaag en Braassem.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1700 tot zo’n €9800, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Kaag en Braassem | Merken en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2355
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftOtolift Line

Kosten traplift Hoogmade mei 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.800.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.200.
 • Extra’s zoals een luxe stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte treft u de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Hoogmade. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.300€1.750 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€4.800 – €8.000€3.300 – €6.700halve dag
Twee bochten€6.200 – €11.400€4.300 – €7.2001 dag
Wenteltrap€7.850 – €13.200€5.250 – €9.0006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hoogmade.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Hoogmade is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u gemakkelijk 55% op de aanschafwaarde. Tevens is recycling goed voor het milieu. Veel aanbieders hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-hoogmade-2355

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. De meeste soorten hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Hoogmade voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Voorts zijn er speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.550 inclusief montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.000 incl. plaatsing. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Kaag en Braassem binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Kaag en Braassem. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Kaag en Braassem (https://www.kaagenbraassem.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur verkent of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien geven ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een traplift laten installeren dat past bij uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Westeinde 1
 • 2371 AS, Kaag en Braassem
 • Website: www.kaagenbraassem.nl
 • E-mailadres: info@kaagenbraassem.nl
 • Telefoonnummer: 0713327272

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Hoogmade onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom in de regio. Een productspecialist kan u een aantal uitvoeringen laten zien en geeft aan welk model voldoet aan uw woning en budget. De meeste verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder treft u merken en winkels die ook kunnen leveren in Hoogmade.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Hoogmade.

Betrouwbare merken
In ons land zijn vijf goede traplift fabrikanten met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken hanteren een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit vijf grote fabrikanten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Heymer, Strobbe, Platinum, Extrema. Betrouwbare specialisten van bovengenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, PractiComfort, RecentLift, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Hoogmade binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals ThyssenKrupp en 123 traplift verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Triwa TR 60.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Hoogmade is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Hoogmade benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. In de basis ligt dat tussen de 135 KG – 155 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is het systeem bestand tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie