Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kwintsheul

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Kwintsheul biedt uitkomst! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Via Trapliftexpert.nl bieden wij waardevolle gegevens aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de prijzen, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u direct en vrijblijvend een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Westland.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2150 & €8500, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Westland | Fabrikanten en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Postcode2295
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Two

Kosten traplift Kwintsheul april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs komt tot stand middels twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.600 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een automatische voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze goedkope vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u de huidige prijzen van het plaatsen van een traplift in Kwintsheul. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.550€1.700 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€4.850 – €9.100€2.800 – €6.3004,5 uur
2 bochten€6.400 – €10.700€4.100 – €7.4006,5 uur
Wenteltrap€8.050 – €13.500€4.700 – €10.7005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Kwintsheul.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kwintsheul kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden grondig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u al snel 55% op de aanschaf van uw traplift. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de merken hebben op dit moment diverse 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-kwintsheul-2295

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Kwintsheul voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Verder kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.800 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 inclusief installatie. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een hoofdsteun.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier opgewassen tegenextreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westland door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Westland. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Westland (https://www.gemeentewestland.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Nadien verstrekken ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt nu een traplift aanschaffen die voldoet aan uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of nu direct aan de slag met een aanvraag? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stokdijkkade 2
 • 2671 GW, Westland
 • Website: www.gemeentewestland.nl
 • E-mailadres: info@stipwestland.nl
 • Telefoonnummer: 0174315040

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Kwintsheul lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u een aantal mogelijkheden demonstreren en vertelt welk soort lift voldoet aan uw wensen en budget. Veel van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel staan merken en winkels die ook leveren in Kwintsheul.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Kwintsheul.

Professionele merken
In Nederland zijn verschillende geschikte producenten actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars beloven een snelle levering en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn verschillende erkende traplift fabrikanten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Triwa, Minivator, Heymer, Strobbe. Bekende (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, TipTop, Vegro, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist geeft tips en advies voor het vinden van een passende huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Kwintsheul in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Triwa & 123 traplift bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 1000XXL.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Kwintsheul is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Kwintsheul werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In de basis valt dit binnen een marge van 120 KG & 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke situaties is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie