Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Voorhout

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Voorhout vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u op een veilige manier en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze website kunt u aan de slag met bruikbare gegevens met betrekking tot trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, de unieke werking, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kan men kosteloos een brochure of een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Teylingen.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een betrouwbare en prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2350 tot wel €9000, incl. installatie.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Teylingen | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2216
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Voorhout mei 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt bepaald door 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.550.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.250 incl. montage.
 • Extra opties zoals een automatische schuifrail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze goedkope basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder vindt u indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Voorhout. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.850€1.800 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.300 – €8.700€3.350 – €5.000halve dag
Twee bochten€5.850 – €10.900€4.050 – €7.200Hele dag
Spiltrap€7.650 – €13.600€5.450 – €10.900Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Voorhout.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Voorhout is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden uitgebreide getest en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u eenvoudig 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Tevens helpt u verspilling tegengaan. De meeste merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-voorhout-2216

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle types hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Voorhout voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Tevens bestaan er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap start bij €2.850 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.150 inclusief installatie. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs hangt af van het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Teylingen met de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Teylingen. Mensen met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert maakt een afspraak en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Teylingen (https://www.teylingen.nl/).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur beslist of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan drempels of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een type aanschaffen dat past bij uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer weten of direct een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Wilhelminalaan 25
 • 2171 CS, Teylingen
 • Website: www.teylingen.nl/
 • E-mailadres: gemeente@teylingen.nl
 • Telefoonnummer: 140252

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Voorhout onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een productspecialist kan u verschillende stoelliften demonstreren en adviseert welk soort lift in lijn is met uw situatie. Veel van de aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In het overzicht hieronder vergelijkt u winkels en producenten die ook liften installeren in Voorhout.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Voorhout.

Betrouwbare merken
In ons land zijn verschillende professionele traplift fabrikanten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken staan bekend om een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere grote ontwikkelaars We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Heymer, Extrema, Triwa, Strobbe. Grote (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn Vegro, PractiComfort, 123traplift, Smienk, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist helpt u graag bij het uitzoeken van een goede huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Voorhout binnen een paar weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Otolift & TipTop hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 60.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Voorhout is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Voorhout benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis ligt dat tussen de 130 KG tot 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze woningtypes bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie