Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lisserbroek

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Lisserbroek maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u zonder risico en zonder moeite van uw hele huis genieten. Op deze pagina bieden wij waardevolle adviezen over trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Haarlemmermeer.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2350 tot wel €9600, inclusief installatie.
 • Mogelijk ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHaarlemmermeer | Fabrikanten en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2165
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Lisserbroek mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien zijn er extra kosten voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.250.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €6.300.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.400 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een driepuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Lisserbroek. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.750€1.850 – €2.3504 uur
Eén bocht€5.350 – €9.100€2.800 – €5.800Dagdeel
Twee bochten€6.350 – €10.100€3.700 – €7.0006 uur
Draaiende trap€8.200 – €13.600€5.450 – €9.3005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Lisserbroek.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lisserbroek kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u tot wel 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Veel aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-lisserbroek-2165

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. De meeste systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Lisserbroek voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.600 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.850 inclusief montage. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlemmermeer via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Haarlemmermeer. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een traplift uitzoeken dat past bij uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2132 TZ, Haarlemmermeer
 • Website: www.haarlemmermeer.nl
 • E-mailadres: klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl
 • Telefoonnummer: 09001852

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Lisserbroek onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een productspecialist kan u de populaire uitvoeringen introduceren en geeft aan welk merk/model in lijn is met uw wensen en budget. Het gros van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel treft u winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Lisserbroek.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Lisserbroek.

Bekende merken
In uw regio zijn verschillende bekende fabrikanten werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers beloven een snelle montage en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan een aantal populaire producenten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Heymer, Platinum, Triwa, Strobbe. Grote specialisten van deze modellen zijn Smienk, PractiComfort, Vegro, 123traplift, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Lisserbroek binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Platinum + RecentLift bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Lisserbroek is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Lisserbroek benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Vaak wisselt dat tussen de 105 KG en 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie