Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Abbenes

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Abbenes vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u veilig en comfortabel van uw hele huis genieten. Op deze pagina bieden wij uitgebreide details aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Haarlemmermeer.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2200 tot wel €9400, inclusief installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHaarlemmermeer | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2157
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Abbenes april 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt bepaald door twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en de gewenste opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een groter zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.200 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een luxe stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in folders. Deze goedkope basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u de huidige prijzen van het plaatsen van een traplift in Abbenes. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.650€1.650 – €2.3004,5 uur
1 bocht€5.500 – €8.800€2.550 – €6.700halve dag
Meerdere bochten€6.200 – €10.900€4.450 – €7.3006 uur
Draaiende trap€8.250 – €13.700€5.550 – €10.000Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Abbenes.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Abbenes kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden helemaal gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u maar zo 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-abbenes-2157

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel systemen hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Abbenes voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast zijn er speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.550 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.400 incl. plaatsing. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit product heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlemmermeer binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Haarlemmermeer. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent zoekt uit of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak opstapjes of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een stoellift aanschaffen die in lijn is met uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of wilt u een WMO-melding doen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2132 TZ, Haarlemmermeer
 • Website: www.haarlemmermeer.nl
 • E-mailadres: klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl
 • Telefoonnummer: 09001852

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Abbenes subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u passende uitvoeringen laten zien en informeert welk type lift past past bij uw wensen en budget. Veel winkels bieden meerdere merken aan. In het onderstaande overzicht bieden wij winkels en producenten die ook liften installeren in Abbenes.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Abbenes.

Erkende merken
In uw regio zijn 5 erkende producenten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers staan voor een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn 5 grote traplift bouwers Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Triwa, Extrema, Platinum, Strobbe. Erkende (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, Smienk, Vegro, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Abbenes al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Handicare en Strobbe verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 950+.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Abbenes is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Abbenes werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans wisselt dat tussen de 105 KG tot 170 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie