Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Burgerveen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Burgerveen biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website bekijkt u praktische gegevens met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Ook kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Haarlemmermeer.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder risico en op een plezante manier naar boven en naar beneden.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten schommelen tussen €2500 tot maar liefst €8100, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHaarlemmermeer | Fabrikanten en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2154
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 75

Kosten traplift Burgerveen mei 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De offerteprijs hangt af van twee factoren: het type trap en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250.
 • Een stoellift met één bocht installeren ze al v.a. €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.150 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel treft u indicatieve prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Burgerveen. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.650€1.850 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€5.050 – €8.200€3.350 – €5.4004,5 uur
Meerdere bochten€6.450 – €11.400€3.950 – €7.600Eén dag
Wenteltrap€8.450 – €14.300€4.850 – €10.500Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Burgerveen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Burgerveen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u tot wel 40% – 45% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer merken hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-burgerveen-2154

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Burgerveen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.200 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.150 incl. plaatsing. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een driepuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlemmermeer via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Haarlemmermeer. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent verkent of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een type laten monteren die aansluit op uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2132 TZ, Haarlemmermeer
 • Website: www.haarlemmermeer.nl
 • E-mail: klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl
 • Telefoonnummer: 09001852

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Burgerveen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u meerdere stoelliften introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model in lijn is met de situatie en het budget. Veel dealers hanteren verschillende merken en modellen. In deze tabel staan winkels en producenten die ook liften installeren in Burgerveen.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Burgerveen.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse bekende merken actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten focussen zich op een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaGoede onderhoudscontracten
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn enkele bekende traplift bouwers Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Platinum, Triwa, Extrema, Minivator. Grote dealers van merken als deze zijn PractiComfort, Smienk, 123traplift, Vegro, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het kopen van een passende huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan de montage van een traplift in Burgerveen binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals ThyssenKrupp en Heymer bieden een groot aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Homeglide.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Burgerveen is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Burgerveen werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG – 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze situaties is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier opgewassen tegenalle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie