Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vijfhuizen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Vijfhuizen kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u weer zelf en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina bekijkt u belangrijke gegevens aangaande trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Meer weten? Dan kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Haarlemmermeer.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een veilige en comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1750 tot wel €8400, incl. montage.
 • In enkele gevallen wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Tarieven traplift april 2024 | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Haarlemmermeer | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2141
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Vijfhuizen april 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Tevens zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een extra sterke accu.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.250.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.250 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u de richtprijs van het installeren van een traplift in Vijfhuizen. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.750€1.550 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€4.900 – €9.600€2.550 – €6.7004,5 uur
2 bochten€5.700 – €10.400€3.750 – €8.000Hele dag
Draaiende trap€8.450 – €12.300€5.050 – €10.9006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Vijfhuizen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Vijfhuizen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u eenvoudig 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-vijfhuizen-2141

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Vijfhuizen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.550 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.400 inclusief montage. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een luxe stoel.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.900.



Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlemmermeer d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Haarlemmermeer. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien ontvangt u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een stoellift aanschaffen die voldoet aan uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of snel aanmelden voor de WMO? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2132 TZ, Haarlemmermeer
 • Website: www.haarlemmermeer.nl
 • E-mail: klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl
 • Telefoonnummer: 09001852

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Vijfhuizen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer in de regio. Een getrainde specialist kan u de populaire systemen laten zien en vertelt welk type lift past matcht met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Vijfhuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Vijfhuizen.

Geschikte merken
In uw regio zijn enkele geschikte traplift bouwers operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten bieden een korte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftInnovatief en compact design
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse professionele traplift bouwers We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Heymer, Platinum, Triwa, Minivator. Populaire montagepartners van merken als deze zijn Vegro, RecentLift, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Vijfhuizen binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Minivator of Strobbe verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Swing.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Vijfhuizen is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Vijfhuizen werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 130 KG – 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de constructies die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie