Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vogelenzang

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Vogelenzang vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u risicoloos en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Op de traplift-vergelijker treft u uitgebreide tips over trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, hoe de bediening werkt, de kosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Bloemendaal.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder risico en op een prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De kosten liggen tussen de €1650 tot zo’n €9500, inclusief installatie.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBloemendaal | Merken en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2114
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Vogelenzang mei 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De totaalprijs is afhankelijk van twee zaken: het type trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.200 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een verlichte voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Vogelenzang. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.950€1.550 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€5.300 – €8.200€2.650 – €5.5001/2 dag
2 bochten€5.650 – €10.700€4.300 – €7.3006 uur
Spiltrap€7.750 – €12.200€5.500 – €10.1006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Vogelenzang.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Vogelenzang is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u zo 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste merken hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-vogelenzang-2114

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Bijna alle systemen hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Vogelenzang voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.350 inclusief montage. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een noodbatterij.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Dit product beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bloemendaal via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Bloemendaal. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Bloemendaal (https://www.bloemendaal.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een systeem uitkiezen die voldoet aan uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Meer weten of meteen een WMO-melding doen? Onderstaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Bloemendaalseweg 125
 • 2061 CH, Bloemendaal
 • Website: www.bloemendaal.nl
 • E-mailadres: info@wmo-loketbloemendaal.nl
 • Telefoonnummer: 0235267007

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Vogelenzang onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u passende uitvoeringen demonstreren en vertelt welke uitvoering in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook leveren in Vogelenzang.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Vogelenzang.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn vijf erkende producenten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten beloven een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn meerdere betrouwbare ontwikkelaars Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook worden er ook producten verkocht van Triwa, Heymer, Extrema, Strobbe, Minivator. Bekende (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. 123traplift, Smienk, PractiComfort, RecentLift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een fijne huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Vogelenzang binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden uitgebreid getest zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als ThyssenKrupp of Extrema verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als de Triwa TR 60.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Vogelenzang is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Vogelenzang hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG & 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie