Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Aerdenhout

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Aerdenhout maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u veilig en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. Hieronder vindt u nuttige tips omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, hoe het werkt, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Uiteraard kunt u direct op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Bloemendaal.

  • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
  • Met een veilig gevoel en op een aangename manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
  • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
  • De kosten liggen tussen de €2100 tot wel €8900, inclusief plaatsing.
  • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Bloemendaal | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2111
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftStannah Starla

Kosten traplift Aerdenhout mei 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De verwachte prijs hangt af van twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een 4-puntsgordel.

  • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.650.
  • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €5.750.
  • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.350 inclusief plaatsing.
  • Eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Aerdenhout. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.450€1.700 – €2.350halve dag
Eén bocht€4.550 – €8.500€2.700 – €5.3005 uur
Twee bochten€6.300 – €11.700€3.850 – €7.600Hele dag
Wenteltrap€8.200 – €12.000€4.850 – €9.7001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Aerdenhout.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Aerdenhout is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u al snel 45% – 50% op de nieuwprijs. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Veel verkooppunten bieden een assortiment met 2e-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-aerdenhout-2111

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Veel modellen hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

  • Prettiger wonen in uw eigen huis.
  • De woning behoudt zijn waarde.
  • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
  • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
  • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
  • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Aerdenhout voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap start bij €2.550 incl. installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.800 incl. installatie. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs hangt af van het aantal bochten en optionele extra’s zoals een luxere stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Dit type wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften kosten al snel €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bloemendaal via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Bloemendaal. Burgers die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

  1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Bloemendaal (https://www.bloemendaal.nl).
  2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
  3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
  4. De consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
  5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna ontvangt u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U kunt nu een systeem selecteren die rijmt met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

  • Adres: Bloemendaalseweg 125
  • 2061 CH, Bloemendaal
  • Website: www.bloemendaal.nl
  • E-mailadres: info@wmo-loketbloemendaal.nl
  • Telefoonnummer: 0235267007

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Aerdenhout lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

  • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
  • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
  • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften uitproberen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een erkende adviseur kan u een aantal liften introduceren en informeert u over welk type lift past voldoet aan uw trap, situatie en budget. De meeste aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder bekijkt u merken en winkels die ook liften installeren in Aerdenhout.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Aerdenhout.

Populaire merken
In ons land zijn vijf bekende fabrikanten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten verzekeren een vlotte levertijd en goede after service. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden diverse bekende fabrikanten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Extrema, Heymer, Strobbe, Minivator. Populaire verkopers van dergelijke merken zijn 123traplift, PractiComfort, Vegro, RecentLift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Aerdenhout binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Stannah en Smienk verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Two.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Aerdenhout is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Aerdenhout verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen wisselt dat tussen de 115 KG tot 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie