Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Santpoort-Zuid

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Santpoort-Zuid vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u zonder risico en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via deze pagina treft u waardevolle adviezen over trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, de unieke werking, de totale kosten, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Velsen.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2600 tot wel €9800, inclusief installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Velsen | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode2082
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak verkochte liftStannah Siena

Kosten traplift Santpoort-Zuid april 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs hangt af van 2 factoren: het type trap en eventuele extra’s. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een extra afstandsbediening.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.800.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.100.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.450 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een luxe stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Santpoort-Zuid. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.650€1.750 – €2.2004 uur
Eén bocht€4.700 – €9.700€2.650 – €5.600halve dag
Meerdere bochten€6.000 – €10.700€3.600 – €7.3006 uur
Wenteltrap€8.250 – €13.300€5.350 – €10.300Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Santpoort-Zuid.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Santpoort-Zuid is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden uitvoerig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u zo 50% op de aanschafwaarde. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. De meeste leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-santpoort-zuid-2082

Waarom een traplift?

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Santpoort-Zuid voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.800 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.350 inclusief montage. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en overige opties zoals eensta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften kosten al gauw €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Velsen met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Velsen. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Velsen (https://www.velsen.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Daarna bieden ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een type kopen dat past bij uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of snel een aanvraag indienen? In de grijze box treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dudokplein 1
 • 1971 EN, Velsen
 • Website: www.velsen.nl
 • E-mailadres: info@velsen.nl
 • Telefoonnummer: 140255

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Santpoort-Zuid vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u passende opties demonstreren en adviseert welk systeem past bij uw wensen, eisen en budget. De meeste winkels verkopen diverse merken. In de volgende tabel treft u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Santpoort-Zuid.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Santpoort-Zuid.

Populaire merken
In ons land zijn diverse erkende traplift bouwers actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten staan in voor een snelle levering en uitstekende service. U kunt hier direct een traplift kopen. In deze tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren diverse bekende merken De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Strobbe, Platinum, Triwa, Minivator. Betrouwbare specialisten van eerdergenoemde merken zijn TipTop, RecentLift, Smienk, PractiComfort, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een goede huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de montage van een traplift in Santpoort-Zuid binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Triwa & RecentLift beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Siena.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Santpoort-Zuid is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Santpoort-Zuid verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard fluctueert dat tussen de 125 KG – 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie