Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Velsen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Velsen vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u weer zelf en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze webpagina kunt u aan de slag met belangrijke specificaties aangaande trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het werkt, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Velsen.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een beschermde en prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2450 oplopend tot 9400, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift juli 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteVelsen | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1991
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire liftStannah Siena

Kosten traplift Velsen juli 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Daarnaast zijn er extra kosten voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.250.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.100 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een verlichte voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze lokkertjes zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel bieden wij een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Velsen. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.400€1.650 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€4.750 – €8.700€2.850 – €6.0005 uur
Twee bochten€6.400 – €10.300€3.850 – €7.4005,5 uur
Spiltrap€7.850 – €14.100€5.050 – €10.4005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Velsen.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Velsen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u tot wel 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-velsen-1991

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Velsen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Tevens kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.000 inclusief installatie. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Velsen d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Velsen. Inwoners met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Velsen (https://www.velsen.nl).
 2. De consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist analyseert of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-16 weken. Daarna sturen ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type uitkiezen die in lijn is met uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer informatie of direct een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dudokplein 1
 • 1971 EN, Velsen
 • Website: www.velsen.nl
 • E-mailadres: info@velsen.nl
 • Telefoonnummer: 140255

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Velsen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u de populaire mogelijkheden demonstreren en geeft aan welk model matcht met uw wensen, eisen en budget. De meeste winkels hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder bekijkt u aanbieders en merken die ook leveren in Velsen.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Velsen.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse geschikte fabrikanten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten bieden een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn vijf erkende merken We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Heymer, Triwa, Extrema, Minivator. Gerenommeerde specialisten van merken als deze zijn RecentLift, 123traplift, Vegro, TipTop, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist zal u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Velsen binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Meestal is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden grondig gecheckt zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Platinum & Strobbe bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Triwa TR 80.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Velsen is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Velsen verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Meestal ligt dat tussen de 100 KG & 150 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie