Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Velsen-Zuid

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Velsen-Zuid verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Op deze pagina bieden wij waardevolle informatie m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Tevens kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Velsen.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een beschermde en comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €2450 & €8700, incl. installatie.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Velsen | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1981
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Velsen-Zuid mei 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Vaak zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een extra sterke accu.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al voor €2.200.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.450 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een automatische klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder vindt u de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Velsen-Zuid. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.300€1.750 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€4.550 – €9.500€2.900 – €5.6005 uur
2 bochten€6.450 – €10.500€4.050 – €7.9006 uur
Wenteltrap€8.350 – €12.900€5.100 – €9.0005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Velsen-Zuid.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Velsen-Zuid is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden helemaal gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u gemakkelijk 45% vergeleken met een nieuw model. Ook is dat een duurzame investering. De meeste leveranciers kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-velsen-zuid-1981

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste modellen hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Standaard kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Velsen-Zuid voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.850 inclusief installatie. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en overige opties zoals eenhoofdsteun.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Velsen met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Velsen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en beslist of een stoellift de ideale optie is. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Velsen (https://www.velsen.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent beslist of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na deze termijn geven ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift kopen die matcht met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of nu direct aanmelden voor de WMO? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dudokplein 1
 • 1971 EN, Velsen
 • Website: www.velsen.nl
 • E-mailadres: info@velsen.nl
 • Telefoonnummer: 140255

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Velsen-Zuid bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende opties tonen en adviseert welk type lift past aansluit op uw wensen, eisen en budget. Veel van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel treft u aanbieders en merken die ook liften monteren in Velsen-Zuid.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Velsen-Zuid.

Erkende merken
In uw regio zijn vijf geschikte ontwikkelaars aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten werken met een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan 5 betrouwbare traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Minivator, Platinum, Heymer, Strobbe. Grote specialisten van deze modellen zijn Vegro, PractiComfort, Smienk, RecentLift, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het uitzoeken van een prettige huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Velsen-Zuid binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Dealers als Platinum + Heymer verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 1100.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Velsen-Zuid is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Velsen-Zuid communiceert een maximale draagkracht in KG. Doorgaans wisselt dat tussen de 110 KG tot 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie