Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Velsen-Noord

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Velsen-Noord vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. Aan de hand van deze website treft u nuttige specificaties t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de WMO en onderhoud. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Velsen.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een betrouwbare en aangename manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2250 tot maar liefst €8600, incl. plaatsing.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteVelsen | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1951
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Velsen-Noord juli 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De prijs is afhankelijk van twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop zijn er extra kosten voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.550.
 • Een stoellift met één bocht installeren ze al v.a. €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.500 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze gunstige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder bieden wij indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Velsen-Noord. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.350€1.850 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€4.500 – €8.400€2.750 – €6.3005 uur
Twee bochten€6.350 – €10.500€4.300 – €7.2005,5 uur
Draaiende trap€8.250 – €12.400€5.150 – €10.9006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Velsen-Noord.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Velsen-Noord is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u maar zo 40% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Veel fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-velsen-noord-1951

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle producten beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Velsen-Noord voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Ook kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.250 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.900 incl. installatie. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen zijn te koop v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Velsen binnen de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Velsen. Inwoners met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Velsen (https://www.velsen.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat na of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Daarna bieden ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een type uitkiezen die in lijn is met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of wilt u aan de slag met een aanvraag? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dudokplein 1
 • 1971 EN, Velsen
 • Website: www.velsen.nl
 • E-mailadres: info@velsen.nl
 • Telefoonnummer: 140255

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Velsen-Noord subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire opties laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk systeem in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Veel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht vindt u leveranciers en merken die ook leveren in Velsen-Noord.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Velsen-Noord.

Professionele merken
In uw regio zijn een aantal geschikte ontwikkelaars met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken staan in voor een snelle levering en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden diverse professionele merken Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Platinum, Minivator, Extrema, Triwa. Gerenommeerde specialisten van eerdergenoemde merken zijn Smienk, Vegro, PractiComfort, TipTop, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist kan u helpen met het kopen van een geschikte huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Velsen-Noord binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Acorn en TipTop bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Stannah Starla.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Velsen-Noord is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Velsen-Noord hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 115 KG – 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie