Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Akersloot

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Akersloot maakt het mogelijk! Flink wat senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u risicoloos en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Op deze webpagina vindt u bruikbare adviezen aangaande trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, de werking, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Castricum.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zorgeloos en op een aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1600 & €9800, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteCastricum | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcode1921
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Akersloot mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Daarbovenop zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.800.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.900 incl. montage.
 • Extra opties als een hoofdsteun zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Akersloot. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.550€1.600 – €2.1004 uur
1 bocht€5.350 – €8.000€2.700 – €6.4005 uur
2 bochten€5.550 – €10.100€4.200 – €7.7006,5 uur
Wenteltrap€8.400 – €12.400€4.900 – €10.1006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Akersloot.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Akersloot is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u eenvoudig 60% op de aankoopprijs. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-akersloot-1921

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke woning is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Akersloot voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Voorts kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.450 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.250 incl. montage.De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en overige opties zoals eenparkeerbocht.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Castricum via de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Castricum. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Castricum (https://www.castricum.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vanaf dat moment krijgt u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een stoellift selecteren die aansluit op uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 1902 CA, Castricum
 • Website: www.castricum.nl
 • E-mailadres: gemeentebestuur@castricum.nl
 • Telefoonnummer: 140251

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Akersloot lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u de populaire opties introduceren en geeft aan welk systeem in lijn is met uw budget en situatie. Veel winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel vindt u leveranciers en merken die ook werkzaam zijn in Akersloot.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Akersloot.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere betrouwbare fabrikanten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten garanderen een korte levertijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden een aantal betrouwbare ontwikkelaars Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien worden er ook producten verkocht van Heymer, Extrema, Minivator, Platinum, Strobbe. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn TipTop, 123traplift, Smienk, RecentLift, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een goede huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Akersloot in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Minivator + RecentLift bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Platinum Horizon.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Akersloot is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Akersloot benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal wisselt dat tussen de 120 KG – 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie