Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bergen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Bergen verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Via de TrapliftExpert leest u nuttige adviezen over trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, een technische beschrijving, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Bergen Noord-Holland.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De kosten wisselen sterk tussen €1550 tot zo’n €9200, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Bergen Noord-Holland | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1861
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Bergen mei 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: het type trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €6.950 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een parkeerbocht zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel bieden wij de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Bergen. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.450€1.800 – €2.1001/2 dag
1 bocht€4.650 – €9.000€3.300 – €6.2001/2 dag
Twee bochten€5.900 – €11.700€4.500 – €7.1001 dag
Draaiende trap€7.700 – €13.700€5.200 – €9.0006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Bergen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bergen is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-bergen-1861

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Bergen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.800 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.250 inclusief plaatsing. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bergen Noord-Holland binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Bergen Noord-Holland. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent maakt een goede analyse en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Bergen Noord-Holland (https://www.bergen-nh.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Indien u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een stoellift laten installeren die rijmt met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer weten of gelijk hulp aanvragen? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Jan Ligthartstraat 4
 • 1817 MR, Bergen Noord-Holland
 • Website: www.bergen-nh.nl
 • E-mailadres: zorgplusloket@bergen-nh.nl
 • Telefoonnummer: 0728880000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Bergen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of diverse trapliften uitproberen? Bezoek dan een adviespunt of showroom in de regio. Een productspecialist kan u geschikte stoelliften laten zien en adviseert u over welk model aansluit op uw wensen, eisen en budget. De meeste winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst treft u verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Bergen.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Bergen.

Geschikte merken
In ons land zijn een aantal populaire merken werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten waarborgen een korte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan een aantal goede traplift fabrikanten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Heymer, Extrema, Minivator, Platinum. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van dergelijke merken zijn RecentLift, TipTop, Smienk, Vegro, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het kopen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de installatie van een traplift in Bergen binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als ThyssenKrupp & PractiComfort verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Swing.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Bergen is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Bergen communiceert een maximale draagkracht in KG. Standaard ligt dat tussen de 115 KG – 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie