Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zuidschermer

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Zuidschermer maakt het mogelijk! Veel senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u risicoloos en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Op de traplift-vergelijker kunt u aan de slag met praktische gegevens ten aanzien van trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, technische details, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Alkmaar.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2050 & €9300, inclusief montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteAlkmaar | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1846
WMO Beslissingstermijn16 weken
Populaire trapliftHandicare 1100

Kosten traplift Zuidschermer mei 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Tevens geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €6.300.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.300 incl. montage.
 • Opties zoals een luxere stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder bekijkt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het installeren van een traplift in Zuidschermer. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.900€1.550 – €2.300Dagdeel
1 bocht€5.200 – €8.700€3.050 – €6.1001/2 dag
Twee bochten€6.300 – €10.500€4.350 – €7.100Hele dag
Spiltrap€7.750 – €13.000€5.550 – €9.0006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Zuidschermer.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zuidschermer is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u zo 45% ten opzichte van een nieuw model. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2e-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-zuidschermer-1846

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel stoelliften beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Zuidschermer voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.100 inclusief montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 inclusief installatie. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Dit model beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte firma die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alkmaar binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Alkmaar. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang comfortabel zelfstandig te blijven. Door de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent bekijkt of de traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 16 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u details over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een stoellift kiezen die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of meteen een WMO-melding doen? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Mallegatsplein 10
 • 1815 AG, Alkmaar
 • Website: www.alkmaar.nl
 • E-mailadres: wmo@alkmaar.nl
 • Telefoonnummer: 14072

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Zuidschermer lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een adviespunt of winkel in de regio. Een professionele adviseur kan u geschikte modellen introduceren en adviseert welk soort lift matcht met de situatie en het budget. Een groot deel van de dealers verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel bieden wij de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Zuidschermer.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Zuidschermer.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele bekende merken operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten hanteren een snelle levering en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan 5 grote traplift fabrikanten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Platinum, Extrema, Strobbe, Heymer. Betrouwbare montagepartners van bovengenoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, PractiComfort, Smienk, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van een goede huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan de installatie van een traplift in Zuidschermer al binnen 2 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Minivator & Heymer hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 55.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Zuidschermer is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Zuidschermer hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Standaard wisselt dat tussen de 120 KG & 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze situaties is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie