Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sint Pancras

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Sint Pancras verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Via de TrapliftExpert kunt u aan de slag met praktische informatie inzake trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Langedijk.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €2250 tot zo’n €10000, inclusief montage.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteLangedijk | Fabrikanten en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1834
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Solus

Kosten traplift Sint Pancras juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt bepaald door 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.250.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.250 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een luxere stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder bekijkt u de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Sint Pancras. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.550€1.600 – €2.2504 uur
1 bocht€4.750 – €9.200€2.550 – €6.1005 uur
Twee bochten€5.900 – €11.500€3.750 – €7.7001 dag
Draaiende trap€7.950 – €14.000€4.650 – €10.7005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Sint Pancras.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Sint Pancras kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u al snel 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Veel merken bieden een assortiment met 2e-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-sint-pancras-1834

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste merken bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Sint Pancras voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Voorts onderscheiden we systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.650 incl. installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.800 incl. montage.Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Langedijk door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Langedijk. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Langedijk (https://www.gemeentelangedijk.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent bekijkt of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door drempels of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn sturen ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U mag nu een systeem kiezen die in lijn is met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Meer informatie of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Vroedschap 1
 • 1722 GX, Langedijk
 • Website: www.gemeentelangedijk.nl
 • E-mailadres: info@gemeentelangedijk.nl
 • Telefoonnummer: 0226334433

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Sint Pancras bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt in de regio. Een ervaren adviseur kan u passende modellen demonstreren en vertelt welk type lift past voldoet aan uw woning en budget. Het gros van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel staan leveranciers en merken die ook liften installeren in Sint Pancras.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Sint Pancras.

Bekende merken
In uw regio zijn diverse geschikte traplift fabrikanten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten staan voor een snelle levering en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het overzicht hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit vijf professionele producenten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Extrema, Strobbe, Triwa, Platinum. Populaire adviseurs van deze modellen zijn Smienk, TipTop, Vegro, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een prettige huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Sint Pancras binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Otolift & Smienk hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Handicare Freecurve.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Sint Pancras is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Sint Pancras communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG en 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie