Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Koog

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in De Koog maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u weer zelf en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met uitgebreide tips t.a.v. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Texel.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2050 & €10000, incl. installatie.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Texel | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1796
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftOtolift Parallel

Kosten traplift De Koog mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs komt tot stand middels 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Mogelijk geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €6.900 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte vindt u de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in De Koog. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.950€1.850 – €2.3503,5 uur
1 bocht€5.250 – €8.600€3.300 – €5.8004,5 uur
Meerdere bochten€6.450 – €11.000€4.150 – €7.600Hele dag
Spiltrap€8.000 – €14.500€4.600 – €9.1006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in De Koog.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in De Koog is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden grondig gecheckt en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u zo 30% – 50% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2de-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-de-koog-1796

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste modellen beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in De Koog voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.500 incl. montage.Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften worden aangeboden v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Texel d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Texel. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Texel (https://www.texel.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door drempels of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een systeem uitzoeken die rijmt met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Meer informatie of snel een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Emmalaan 15
 • 1791 AT, Texel
 • Website: www.texel.nl
 • E-mailadres: gemeente@texel.nl
 • Telefoonnummer: 140222

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO De Koog vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom in de regio. Een productspecialist kan u de populaire opties laten zien en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering matcht met uw woning en budget. Veel winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel vergelijkt u merken en winkels die ook liften plaatsen in De Koog.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met populaire leveranciers van trapliften in De Koog.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele professionele traplift bouwers operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken staan in voor een korte installatietijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren verschillende professionele traplift bouwers Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Extrema, Triwa, Platinum. Populaire aanbieders van dergelijke merken zijn TipTop, Smienk, Vegro, PractiComfort, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in De Koog in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Handicare + RecentLift beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Handicare 950.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in De Koog is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in De Koog benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis schommelt dat tussen de 125 KG en 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is het systeem bestand tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie