Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Den Burg

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Den Burg kan u daarbij helpen! Flink wat mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u veilig en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze pagina kunt u aan de slag met uitgebreide tips betreffende trapliften. U leest hier alles over de liften die passen bij uw trap, de werking, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Texel.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een beschermde en aangename manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2150 tot wel €8700, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteTexel | Fabrikanten en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1791
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Den Burg mei 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs is afhankelijk van twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al voor €2.350.
 • Een stoellift met één bocht installeren ze al v.a. €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.500 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een meedraaiende stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in folders. Deze interessante vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel bieden wij de huidige prijzen van het plaatsen van een traplift in Den Burg. Het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.900€1.700 – €2.250Dagdeel
Eén bocht€4.750 – €8.100€3.250 – €5.6004,5 uur
2 bochten€6.250 – €11.400€4.350 – €7.6005,5 uur
Draaiende trap€7.550 – €13.300€5.300 – €10.6006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Den Burg.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Den Burg is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden grondig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u al snel 35% – 60% op de nieuwprijs. Uiteraard is dat een duurzame investering. Veel verkooppunten hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-den-burg-1791

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Den Burg voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100 inclusief montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.900 incl. plaatsing. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €9.750. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en overige opties zoals eensta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al snel €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Texel met de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Texel. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een prettige manier zelfstandig te blijven. Via de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Texel (https://www.texel.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan hoogteverschillen of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn ontvangt u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een systeem laten installeren die rijmt met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of meteen aan de slag met een aanvraag? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Emmalaan 15
 • 1791 AT, Texel
 • Website: www.texel.nl
 • E-mailadres: gemeente@texel.nl
 • Telefoonnummer: 140222

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Den Burg lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom in de regio. Een productspecialist kan u verschillende systemen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model matcht met uw woning en budget. Veel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In deze tabel bieden wij aanbieders en merken die ook liften installeren in Den Burg.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Den Burg.

Populaire merken
In Nederland zijn enkele erkende fabrikanten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers staan bekend om een snelle montage en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden diverse populaire ontwikkelaars Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Minivator, Triwa, Extrema, Strobbe. Grote (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn 123traplift, Vegro, PractiComfort, Smienk, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist is u graag van dienst bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans zal de montage van een traplift in Den Burg binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Acorn + Heymer beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 75.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Den Burg is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Den Burg werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis ligt dat tussen de 120 KG en 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze woningtypes bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie