Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Julianadorp

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Julianadorp vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u veilig en zonder moeite in uw eigen huis blijven wonen. Via de TrapliftExpert kunt u aan de slag met bruikbare details over trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, een technische beschrijving, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Tevens kan men kosteloos en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Den Helder.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een beschermde en plezante manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De prijzen schommelen tussen €1750 oplopend tot 9400, incl. installatie.
 • Soms wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteDen Helder | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
Postcode1788
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Julianadorp juli 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs hangt af van twee factoren: het type trap en eventuele extra’s. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.650 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een verlichte voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder verstrekken wij de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Julianadorp. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.800€1.550 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€4.600 – €9.400€3.450 – €6.200Dagdeel
Meerdere bochten€5.650 – €10.100€3.600 – €7.100Hele dag
Wenteltrap€7.550 – €13.100€4.850 – €10.5006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Julianadorp.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Julianadorp is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden uiteraard goed nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u tot wel 30% – 50% op de nieuwprijs. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer verkooppunten hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-julianadorp-1788

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. In de regel kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Julianadorp voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.350 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.950 inclusief montage. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een driepuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit product wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenverplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende firma die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Den Helder binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Den Helder. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent comfortabel thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Den Helder (https://www.denhelder.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een stoellift kiezen die matcht met uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer informatie of snel aanmelden voor de WMO? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Drs. F. Bijlweg 2
 • 1784 MC, Den Helder
 • Website: www.denhelder.nl
 • E-mail: zorg@denhelder.nl
 • Telefoonnummer: 140223

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Julianadorp onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal liften introduceren en geeft aan welk type lift past voldoet aan uw wensen en budget. Veel dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel staan merken en winkels die ook leveren in Julianadorp.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Julianadorp.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn diverse bekende traplift bouwers aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan een aantal geschikte traplift bouwers Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Strobbe, Platinum, Heymer, Extrema. Bekende (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn PractiComfort, Smienk, Vegro, TipTop, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een prettige huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Julianadorp al binnen 2 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Acorn & 123 traplift beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Julianadorp is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Julianadorp werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal fluctueert dat tussen de 120 KG – 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie