Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Middenmeer

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Middenmeer verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig naar boven en naar beneden. Via deze pagina vindt u belangrijke gegevens aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, hoe het werkt, de montagekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Meer weten? Dan kunt u gratis en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Hollands Kroon.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2350 tot zo’n €10200, inclusief montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Hollands Kroon | Fabrikanten en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1775
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Middenmeer mei 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De prijs komt tot stand middels 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een extra sterke accu.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.100.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €6.900 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een automatische voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel treft u de richtprijzen van het installeren van een traplift in Middenmeer. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.250€1.800 – €2.3503,5 uur
1 bocht€4.650 – €8.100€3.200 – €5.700halve dag
Meerdere bochten€6.500 – €11.000€3.800 – €7.700Eén dag
Draaiende trap€8.250 – €12.800€4.550 – €10.400Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Middenmeer.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Middenmeer kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u maar zo 40% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Flink wat merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-middenmeer-1775

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Veel producten hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Middenmeer voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Ook onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er vanaf €2.750 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.300 inclusief plaatsing. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eensta-op-stoel.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hollands Kroon binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Hollands Kroon. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beslist of een stoellift de ideale optie is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien ontvangt u aanvullende info over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een type selecteren die aansluit op uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Meer weten of direct een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Verwachting 1
 • 1761 VN, Hollands Kroon
 • Website: www.hollandskroon.nl
 • E-mailadres: wmo@hollandskroon.nl
 • Telefoonnummer: 0883215000

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Middenmeer zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften uitproberen? Bezoek dan een dealer of leverancier in de regio. Een productspecialist kan u een aantal systemen laten zien en informeert welk systeem rijmt met uw wensen en budget. Het gros van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel staan aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Middenmeer.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Middenmeer.

Bekende merken
In uw regio zijn enkele goede leveranciers met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers focussen zich op een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal professionele leveranciers Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Heymer, Triwa, Extrema, Platinum. Erkende (2e hands) leveranciers van dergelijke merken zijn RecentLift, 123traplift, PractiComfort, TipTop, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een erkende adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Middenmeer in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals ThyssenKrupp + Heymer verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Homeglide.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Middenmeer is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Middenmeer hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG & 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie