Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Slootdorp

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Slootdorp maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u op een veilige manier en moeiteloos van uw hele huis genieten. Op deze site treft u nuttige beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Ook kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Hollands Kroon.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een beschermde en comfortabele manier naar boven en beneden gaan.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €2550 tot wel €9200, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHollands Kroon | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1774
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Slootdorp mei 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De prijs is afhankelijk van 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap stijgen de kosten. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.250.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €6.200.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.700.
 • Extra opties zoals een automatische klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Slootdorp. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.250€1.800 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€4.850 – €9.600€2.700 – €5.400Dagdeel
Meerdere bochten€6.250 – €10.200€3.850 – €8.000Eén dag
Spiltrap€8.400 – €12.600€5.150 – €10.3006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Slootdorp.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Slootdorp is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u tot wel 45% – 50% op de aankoopprijs. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-slootdorp-1774

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Bijna alle soorten hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Slootdorp voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Verder kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.500 incl. installatie. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een noodbatterij.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften kosten al gauw €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hollands Kroon d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Hollands Kroon. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend ontvangt u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een lift kiezen die voldoet aan uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Verwachting 1
 • 1761 VN, Hollands Kroon
 • Website: www.hollandskroon.nl
 • E-mail: wmo@hollandskroon.nl
 • Telefoonnummer: 0883215000

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Slootdorp onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u de populaire systemen tonen en vertelt welk type lift past voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Het gros van de showrooms verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel treft u aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Slootdorp.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Slootdorp.

Betrouwbare merken
In ons land zijn meerdere populaire fabrikanten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers hanteren een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In het schema hieronder vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren een aantal geschikte producenten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Minivator, Heymer, Extrema, Strobbe. Bekende adviseurs van deze modellen zijn Vegro, PractiComfort, RecentLift, 123traplift, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur kan u helpen met het aanschaffen van de beste huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal de installatie van een traplift in Slootdorp binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als ThyssenKrupp + TipTop bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Slootdorp is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Slootdorp hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans fluctueert dat tussen de 135 KG en 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie