Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kolhorn

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Kolhorn maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer ouderen kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u risicoloos en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Aan de hand van deze website vindt u uitgebreide adviezen wat betreft trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Hollands Kroon.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1950 oplopend tot 8400, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Hollands Kroon | Fabrikanten en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1767
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 80

Kosten traplift Kolhorn mei 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs is afhankelijk van twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €6.100.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.650 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze gunstige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel vindt u een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Kolhorn. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.350€1.800 – €2.2504 uur
1 bocht€4.650 – €8.700€2.550 – €6.5004,5 uur
2 bochten€5.850 – €11.700€3.650 – €7.500Hele dag
Wenteltrap€8.000 – €13.600€5.350 – €10.200Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Kolhorn.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Kolhorn kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u al snel 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-kolhorn-1767

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. De meeste modellen hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke situatie is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Kolhorn voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens verkoopt men buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.400 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.800 inclusief installatie. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €10.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eendriepuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hollands Kroon via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Hollands Kroon. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn geven ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een stoellift uitzoeken die rijmt met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of meteen aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Verwachting 1
 • 1761 VN, Hollands Kroon
 • Website: www.hollandskroon.nl
 • E-mail: wmo@hollandskroon.nl
 • Telefoonnummer: 0883215000

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Kolhorn lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of het aanbod trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u verschillende stoelliften demonstreren en adviseert u over welk merk/model in lijn is met de situatie en het budget. Een groot deel van de dealers verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook actief zijn in Kolhorn.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Kolhorn.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf professionele producenten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers bieden een snelle levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren vijf grote producenten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Strobbe, Extrema, Heymer, Minivator. Bekende (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn Vegro, Smienk, PractiComfort, RecentLift, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur kan u helpen met het uitzoeken van een prettige huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Kolhorn binnen een paar weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Otolift en Extrema hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 10.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Kolhorn is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Kolhorn hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal wisselt dat tussen de 100 KG tot 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort woningtypes bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie