Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hollands Kroon

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Hollands Kroon maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en comfortabel van uw hele huis genieten. Aan de hand van deze website bekijkt u handige specificaties m.b.t. trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, de werking, de onkosten, de WMO en specifieke info over rolstoelliften. Ook kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hollands Kroon.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2550 & €8200, inclusief installatie.
 • Mogelijk krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHollands Kroon | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1778
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Hollands Kroon mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs hangt af van twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.450.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.350 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een meedraaiende stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze goedkope vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Hollands Kroon. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.750€1.550 – €2.2004,5 uur
1 bocht€5.100 – €8.500€2.550 – €6.9001/2 dag
Twee bochten€5.850 – €11.600€4.500 – €7.000Hele dag
Wenteltrap€8.000 – €13.600€4.700 – €10.8006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Hollands Kroon.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Hollands Kroon is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden grondig getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u tot wel 40% – 45% op de aankoopprijs. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer aanbieders kunnen u ook helpen aan 2de-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-hollands-kroon-1778

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle producten bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Hollands Kroon voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Verder zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600 incl. montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.150 incl. montage.Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften kosten al snel €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hollands Kroon via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Hollands Kroon. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren comfortabel thuis te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels naar de badkamer of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend verstrekken ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een traplift uitkiezen die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of direct een aanvraag indienen? In de lijst hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Verwachting 1
 • 1761 VN, Hollands Kroon
 • Website: www.hollandskroon.nl
 • E-mailadres: wmo@hollandskroon.nl
 • Telefoonnummer: 0883215000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Hollands Kroon lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u geschikte opties introduceren en adviseert u over welk type lift past past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In het overzicht hieronder treft u winkels en producenten die ook leveren in Hollands Kroon.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Hollands Kroon.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende bekende traplift fabrikanten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten werken met een korte levertijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn een aantal goede merken Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Triwa, Platinum, Heymer, Extrema. Populaire wederverkopers van de genoemde merken zijn TipTop, Vegro, 123traplift, PractiComfort, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van een goede huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Hollands Kroon al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Triwa & RecentLift hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Triwa TR 160.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Hollands Kroon is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Hollands Kroon verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. In de regel ligt dat tussen de 110 KG & 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie