Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuwe Niedorp

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Nieuwe Niedorp kan u daarbij helpen! Veel ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u weer zelf en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina treft u uitgebreide specificaties betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, technische details, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Hollands Kroon.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €1650 tot wel €8900, incl. plaatsing.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Hollands Kroon | Merken en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1733
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Nieuwe Niedorp april 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Tevens worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.650 of nog duurder.
 • Opties zoals een verlichte voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze interessante basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Nieuwe Niedorp. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.550€1.600 – €2.200halve dag
Eén bocht€4.650 – €8.400€2.500 – €5.800halve dag
Meerdere bochten€5.750 – €11.900€4.150 – €7.6005,5 uur
Spiltrap€7.650 – €12.200€5.400 – €9.3006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuwe Niedorp.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nieuwe Niedorp is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u eenvoudig 40% op de aanschafwaarde. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-nieuwe-niedorp-1733

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Nieuwe Niedorp voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Verder verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.100 inclusief montage. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende zaak die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hollands Kroon via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Hollands Kroon. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode comfortabel in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend krijgt u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een type uitzoeken die aansluit op uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Verwachting 1
 • 1761 VN, Hollands Kroon
 • Website: www.hollandskroon.nl
 • E-mail: wmo@hollandskroon.nl
 • Telefoonnummer: 0883215000

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Nieuwe Niedorp bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een ervaren adviseur kan u een aantal opties demonstreren en vertelt welk type lift past aansluit op de situatie en het budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder treft u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Nieuwe Niedorp.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Nieuwe Niedorp.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele erkende merken werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten verzekeren een korte installatietijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn verschillende erkende leveranciers We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Heymer, Minivator, Triwa, Platinum. Grote (2e hands) leveranciers van dergelijke merken zijn PractiComfort, Vegro, TipTop, Smienk, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het kopen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Nieuwe Niedorp binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Stannah en TipTop verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Air.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Nieuwe Niedorp is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Nieuwe Niedorp communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans valt dit binnen een marge van 110 KG & 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie