Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lutjewinkel

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Lutjewinkel maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en zonder moeite gebruik blijven maken van uw hele woning. Via Trapliftexpert.nl treft u bruikbare specificaties aangaande trapliften. U leest hier alles over soorten liften, hoe het werkt, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Bovendien kunt u online een brochure of een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Hollands Kroon.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De kosten wisselen sterk tussen €1900 tot wel €9100, incl. montage.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Hollands Kroon | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1732
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Lutjewinkel mei 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs hangt af van 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.600 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een luxere stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte treft u indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Lutjewinkel. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.600€1.850 – €2.1504 uur
1 bocht€4.850 – €9.100€2.800 – €6.100Dagdeel
2 bochten€6.000 – €10.900€3.950 – €7.000Eén dag
Wenteltrap€7.900 – €14.300€5.300 – €10.5005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Lutjewinkel.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Lutjewinkel is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u maar zo 60% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Steeds meer fabrikanten hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-lutjewinkel-1732

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel types hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Lutjewinkel voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Verder onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er vanaf €2.450 incl. installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 incl. plaatsing. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenparkeerbocht.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede verkoper die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen kosten al gauw €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hollands Kroon via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Hollands Kroon. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna geven ze u details over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een traplift kopen die voldoet aan uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of gelijk een WMO-melding doen? In de grijze box checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Verwachting 1
 • 1761 VN, Hollands Kroon
 • Website: www.hollandskroon.nl
 • E-mail: wmo@hollandskroon.nl
 • Telefoonnummer: 0883215000

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Lutjewinkel lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de regio. Een erkende adviseur kan u verschillende stoelliften laten zien en informeert u over welk model matcht met uw wensenlijstje en budget. De meeste dealers verkopen diverse merken. In de tabel hieronder bekijkt u leveranciers en merken die ook leveren in Lutjewinkel.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Lutjewinkel.

Bekende merken
In uw regio zijn 5 professionele traplift fabrikanten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten beloven een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren enkele populaire producenten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder worden er ook producten verkocht van Minivator, Platinum, Strobbe, Triwa, Extrema. Gerenommeerde verkopers van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, PractiComfort, TipTop, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een fijne huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Lutjewinkel binnen een paar weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Stannah + 123 traplift verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Stannah Starla.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Lutjewinkel is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Lutjewinkel communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken ligt dat tussen de 130 KG tot 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie