Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Broek op Langedijk

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Broek op Langedijk biedt uitkomst! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Aan de hand van deze website bieden wij handige informatie t.a.v. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kunt u online en zonder moeite een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Langedijk.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Met een gerust hart en op een prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2400 tot wel €8500, incl. montage.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteLangedijk | Fabrikanten en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1721
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftPlatinum Curve

Kosten traplift Broek op Langedijk juli 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Bovendien komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.550.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.500.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze gunstige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder bekijkt u een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Broek op Langedijk. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.550€1.550 – €2.1003,5 uur
1 bocht€4.950 – €9.500€3.400 – €5.6005 uur
Meerdere bochten€6.500 – €11.000€4.200 – €7.3005,5 uur
Draaiende trap€8.300 – €13.000€4.750 – €10.0001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Broek op Langedijk.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Broek op Langedijk is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u maar zo 55% op de aankoopprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Steeds meer verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-broek-op-langedijk-1721

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Broek op Langedijk voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Ook verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.850 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.900 incl. montage.Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en aanvullende opties als een driepuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Dit product beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende firma die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen kosten al snel €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Langedijk door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Langedijk. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Langedijk (https://www.gemeentelangedijk.nl).
 2. De consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna krijgt u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een traplift aanschaffen die rijmt met uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of meteen een WMO-melding doen? Hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Vroedschap 1
 • 1722 GX, Langedijk
 • Website: www.gemeentelangedijk.nl
 • E-mail: info@gemeentelangedijk.nl
 • Telefoonnummer: 0226334433

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Broek op Langedijk zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u verschillende uitvoeringen introduceren en adviseert welke uitvoering in lijn is met uw situatie. Veel dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel staan winkels en producenten die ook liften monteren in Broek op Langedijk.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Broek op Langedijk.

Goede merken
In uw omgeving zijn meerdere goede traplift bouwers met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten staan bekend om een snelle montage en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren 5 geschikte traplift fabrikanten Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Strobbe, Extrema, Triwa, Heymer. Betrouwbare dealers van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, Vegro, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van een goede huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Broek op Langedijk al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden uitgebreide getest zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Triwa + Strobbe hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Broek op Langedijk is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Broek op Langedijk communiceert een maximale draagkracht in KG. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG & 140 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie