Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Obdam

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Obdam verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en zonder enige inspanning gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze website kunt u aan de slag met waardevolle details inzake trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de tarieven, de WMO en onderhoud. Daarnaast kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Koggenland.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een veilige en aangename manier naar boven en naar beneden.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €2450 tot maar liefst €10000, incl. montage.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteKoggenland | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1713
WMO Beslissingstermijn26 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 80

Kosten traplift Obdam mei 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: het type trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Tevens geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.950.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.250 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een automatische klaprail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder voorzien we u van de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Obdam. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.800€1.800 – €2.2001/2 dag
1 bocht€4.950 – €9.900€3.250 – €5.3004,5 uur
Twee bochten€6.500 – €10.400€4.000 – €7.500Eén dag
Spiltrap€7.950 – €13.100€4.500 – €9.5001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Obdam.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Obdam is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u eenvoudig 60% op de aankoopprijs. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer aanbieders kunnen u ook helpen aan tweedehandse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-obdam-1713

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste merken bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Obdam voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast bestaan er systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.200 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.050 inclusief plaatsing. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een automatische voetenplank.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Deze variant beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede verkoper die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Koggenland via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Koggenland. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Koggenland (https://www.koggenland.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 26 weken. Aansluitend geven ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een traplift laten plaatsen die matcht met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of meteen een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Middenhof 2
 • 1648 JG, Koggenland
 • Website: www.koggenland.nl
 • E-mail: loketzorgenwelzijn@koggenland.nl
 • Telefoonnummer: 0229548370

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Obdam onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u de populaire modellen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift past bij de situatie en het budget. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel vindt u winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Obdam.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Obdam.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende geschikte producenten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers beloven een snelle montage en een eigen serviceteam. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal geschikte fabrikanten Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens worden er ook producten verkocht van Strobbe, Triwa, Heymer, Extrema, Platinum. Gerenommeerde specialisten van de genoemde merken zijn TipTop, Smienk, RecentLift, 123traplift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist kan u helpen met het aanschaffen van een goede huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Obdam binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Acorn & TipTop hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Sadler.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Obdam is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Obdam verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 135 KG en 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie