Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schellinkhout

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Schellinkhout vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Via deze pagina treft u praktische specificaties wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten een brochure of een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Drechterland.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een betrouwbare en prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De prijzen liggen tussen de €1600 & €9600, incl. installatie.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift juli 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Drechterland | Fabrikanten en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1697
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Schellinkhout juli 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs hangt af van 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.750.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.700.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder treft u een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Schellinkhout. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.950€1.850 – €2.2504,5 uur
1 bocht€4.850 – €9.200€2.900 – €6.7004,5 uur
Twee bochten€5.750 – €10.900€3.600 – €8.000Eén dag
Wenteltrap€8.400 – €12.700€5.300 – €9.9005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Schellinkhout.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Schellinkhout is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de aanbieders hebben op dit moment diverse 2e-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-schellinkhout-1697

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste modellen hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Schellinkhout voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Voorts kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.100 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.100 inclusief installatie. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften kosten al snel €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Drechterland door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Drechterland. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Drechterland (https://www.drechterland.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist analyseert of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een type laten monteren die rijmt met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct een WMO-melding doen? In de grijze box plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 1616AV, Drechterland
 • Website: www.drechterland.nl
 • E-mailadres: gemeente@drechterland.nl
 • Telefoonnummer: 140228

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Schellinkhout lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte uitvoeringen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem matcht met uw woning en budget. Het gros van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Schellinkhout.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Schellinkhout.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse bekende fabrikanten met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten waarborgen een snelle montage en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden vijf erkende traplift fabrikanten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Triwa, Extrema, Heymer, Strobbe. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn PractiComfort, 123traplift, RecentLift, Vegro, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal de montage van een traplift in Schellinkhout binnen één tot twee weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Triwa + Extrema beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant comfort.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Schellinkhout is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Schellinkhout benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis wisselt dat tussen de 125 KG & 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie