Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Blokker

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Blokker maakt het mogelijk! Flink wat senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u risicoloos en moeiteloos de trap op en af. Op de traplift-vergelijker bekijkt u bruikbare gegevens aangaande trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, de unieke werking, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Tevens kunt u gratis en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hoorn.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een beschermde en aangename manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1650 tot zo’n €8300, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Hoorn | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHoorn
Postcode1695
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Blokker mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs hangt af van twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.500.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €6.250.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €6.900 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een noodbatterij komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze goedkope basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Blokker. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.650€1.800 – €2.250halve dag
1 bocht€5.450 – €8.900€2.550 – €5.600halve dag
Meerdere bochten€5.900 – €11.300€4.100 – €7.200Eén dag
Draaiende trap€7.650 – €12.000€4.700 – €9.8006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Blokker.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Blokker is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u tot wel 60% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Steeds meer merken hebben op dit moment diverse tweedehandse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-blokker-1695

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel types beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Blokker voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.300 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.300 incl. plaatsing. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een draaifunctie.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften zijn te koop v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoorn via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Hoorn. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en besluit of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Hoorn (https://www.hoorn.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist verkent of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna ontvangt u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een systeem laten installeren die matcht met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of snel een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Nieuwe Steen 1
 • 1625 VH, Hoorn
 • Website: www.hoorn.nl
 • E-mailadres: gemeente@hoorn.nl
 • Telefoonnummer: 0229252200

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Blokker bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer in de omgeving. Een erkende adviseur kan u meerdere modellen introduceren en adviseert u over welk model rijmt met uw woning en budget. Veel van de winkeliers verkopen diverse merken. In het schema hieronder treft u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Blokker.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Blokker.

Geschikte merken
In Nederland zijn diverse geschikte merken aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten staan in voor een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan diverse goede traplift fabrikanten De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Heymer, Strobbe, Platinum, Triwa. Populaire adviseurs van dergelijke merken zijn PractiComfort, RecentLift, 123traplift, Smienk, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een goede huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de installatie van een traplift in Blokker in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Platinum en TipTop hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 60.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Blokker is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Blokker communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal wisselt dat tussen de 120 KG & 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie