Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoorn

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Hoorn biedt uitkomst! Meer en meer ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en comfortabel naar boven en naar beneden. Op deze site vindt u handige specificaties inzake trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, technische details, de tarieven, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Hoorn.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder risico en op een plezierige manier naar boven en beneden gaan.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2600 tot zo’n €8600, incl. plaatsing.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift juli 2024 | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Hoorn | Fabrikanten en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHoorn
Postcode1689
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Hoorn juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.650.
 • Een stoellift met één bocht start bij €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.150 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte bekijkt u de huidige prijzen van het plaatsen van een traplift in Hoorn. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.850€1.550 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€5.250 – €9.000€3.100 – €5.2004,5 uur
2 bochten€6.350 – €10.300€3.600 – €7.2006,5 uur
Wenteltrap€8.400 – €14.200€5.550 – €9.500Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hoorn.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Hoorn is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u zo 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat leveranciers hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-hoorn-1689

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. De meeste modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Hoorn voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens bestaan er buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750 incl. montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 inclusief plaatsing. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en overige opties zoals eennoodbatterij.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede organisatie die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoorn via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Hoorn. Burgers die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beslist of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn comfortabel in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Hoorn (https://www.hoorn.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent verkent of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem uitkiezen die aansluit op uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer informatie of meteen een WMO-melding doen? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Nieuwe Steen 1
 • 1625 VH, Hoorn
 • Website: www.hoorn.nl
 • E-mailadres: gemeente@hoorn.nl
 • Telefoonnummer: 0229252200

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Hoorn subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire mogelijkheden tonen en adviseert welk soort lift rijmt met de situatie en het budget. Veel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder treft u leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Hoorn.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Hoorn.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende professionele traplift bouwers met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars staan voor een korte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren verschillende goede ontwikkelaars Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Strobbe, Heymer, Extrema, Minivator. Erkende montagepartners van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, Vegro, RecentLift, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitzoeken van een prettige huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan de montage van een traplift in Hoorn binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Minivator of PractiComfort verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Line.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Hoorn is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Hoorn hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG tot 165 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke huizen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie