Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Koggenland

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Koggenland vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en zonder moeite uw gehele woning blijven gebruiken. Op de traplift-vergelijker kunt u aan de slag met belangrijke tips met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, technische details, de onkosten, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Koggenland.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De tarieven liggen tussen de €1950 en €9300, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteKoggenland | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1652
WMO Beslissingstermijn26 weken
Populaire liftTriwa TR 75

Kosten traplift Koggenland mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.450 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een 4-puntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder treft u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Koggenland. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.650€1.750 – €2.1504 uur
Eén bocht€5.200 – €8.500€2.650 – €5.500halve dag
Meerdere bochten€5.950 – €10.900€3.750 – €7.6006,5 uur
Wenteltrap€7.650 – €14.500€4.500 – €9.7006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Koggenland.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Koggenland is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u eenvoudig 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Ook helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de verkopers hebben op dit moment diverse 2e-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-koggenland-1652

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Koggenland voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Daarnaast onderscheiden we buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.500 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.950 inclusief installatie. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een meedraaiende stoel.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Koggenland door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Koggenland. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Koggenland (https://www.koggenland.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door opstapjes of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 26 weken. Aansluitend geven ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem aanschaffen die in lijn is met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of wilt u een aanvraag indienen? In de grijze box checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Middenhof 2
 • 1648 JG, Koggenland
 • Website: www.koggenland.nl
 • E-mailadres: loketzorgenwelzijn@koggenland.nl
 • Telefoonnummer: 0229548370

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Koggenland vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften uitproberen? Handig is dan een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u een aantal stoelliften tonen en adviseert welke uitvoering aansluit op uw budget en situatie. Veel winkeliers verkopen diverse merken. In het onderstaande overzicht vindt u aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Koggenland.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Koggenland.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn vijf professionele ontwikkelaars met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten verzekeren een korte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan enkele erkende traplift fabrikanten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Extrema, Heymer, Minivator, Strobbe. Betrouwbare aanbieders van merken als deze zijn RecentLift, TipTop, 123traplift, Smienk, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Koggenland binnen een paar weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Platinum + TipTop beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 80.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Koggenland is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Koggenland communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 120 KG en 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier opgewassen tegenextreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie