Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Goorn

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in De Goorn maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u op een veilige manier en moeiteloos weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina leest u bruikbare details met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, de unieke werking, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Koggenland.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zorgeloos en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2300 & €9600, incl. installatie.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift juni 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteKoggenland | Merken en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1648
WMO Beslissingstermijn26 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift De Goorn juni 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Tevens zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.000 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht treft u de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in De Goorn. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.800€1.750 – €2.2004 uur
1 bocht€5.150 – €8.600€3.450 – €6.3001/2 dag
2 bochten€6.500 – €11.300€4.200 – €7.8005,5 uur
Draaiende trap€8.250 – €13.200€5.150 – €10.000Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in De Goorn.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in De Goorn is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden grondig getest en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u tot wel 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Veel merken hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-de-goorn-1648

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. De meeste producten beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in De Goorn voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.100 incl. montage.De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Koggenland via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Koggenland. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Koggenland (https://www.koggenland.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist gaat na of de traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 26 weken. Na deze termijn ontvangt u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een stoellift kopen die voldoet aan uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of gelijk aanmelden voor de WMO? Hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Middenhof 2
 • 1648 JG, Koggenland
 • Website: www.koggenland.nl
 • E-mailadres: loketzorgenwelzijn@koggenland.nl
 • Telefoonnummer: 0229548370

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO De Goorn zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt in de regio. Een getrainde specialist kan u verschillende opties laten zien en vertelt welk type lift past voldoet aan uw woning en budget. Veel aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder vergelijkt u merken en winkels die ook werkzaam zijn in De Goorn.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in De Goorn.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf goede fabrikanten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars staan voor een vlotte levertijd en uitstekende service. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het overzicht hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden diverse grote producenten Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Triwa, Heymer, Strobbe, Platinum. Populaire specialisten van merken als deze zijn 123traplift, TipTop, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in De Goorn binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Platinum of PractiComfort hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Platinum Horizon.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in De Goorn is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in De Goorn verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 105 KG – 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie