Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ursem

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Ursem biedt uitkomst! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via onze vergelijker leest u nuttige details met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Alkmaar.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De totale kosten liggen tussen de €1950 tot maar liefst €8900, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAlkmaar | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1646
WMO Beslissingstermijn16 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Ursem mei 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs hangt af van twee zaken: de vorm van uw trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.000 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze lokkertjes zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Ursem. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.450€1.550 – €2.200Dagdeel
Eén bocht€5.100 – €8.600€2.600 – €6.800halve dag
Meerdere bochten€6.400 – €11.900€3.850 – €7.3006 uur
Spiltrap€8.150 – €13.900€4.900 – €10.4005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ursem.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Ursem is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden goed getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u maar zo 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-ursem-1646

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel systemen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Ursem voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Bovendien bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.150 incl. installatie. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alkmaar via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Alkmaar. Inwoners met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een afspraak en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert bekijkt of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 16 weken. Vervolgens sturen ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model kiezen die rijmt met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of gelijk hulp aanvragen? Onderstaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Mallegatsplein 10
 • 1815 AG, Alkmaar
 • Website: www.alkmaar.nl
 • E-mail: wmo@alkmaar.nl
 • Telefoonnummer: 14072

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Ursem lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u een aantal liften laten zien en informeert u over welk model matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel treft u aanbieders en merken die ook liften installeren in Ursem.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Ursem.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse bekende merken aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten waarborgen een snelle levering en een erkende servicedienst. U kunt hier direct een traplift kopen. In de volgende tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn diverse geschikte traplift bouwers Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien worden er ook producten verkocht van Minivator, Triwa, Extrema, Heymer, Platinum. Betrouwbare verkopers van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, RecentLift, TipTop, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het vinden van een fijne huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de montage van een traplift in Ursem binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Acorn of Extrema hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Ursem is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Ursem werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 110 KG & 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie