Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schermerhorn

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Schermerhorn maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u zonder risico en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Via Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met handige details ten aanzien van trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, hoe het werkt, de onkosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Alkmaar.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2600 tot zo’n €8200, incl. montage.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Alkmaar | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1636
WMO Beslissingstermijn16 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 10

Kosten traplift Schermerhorn juli 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs is afhankelijk van twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Vaak worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.600.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €6.000.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €6.950 incl. montage.
 • Opties zoals een automatische schuifrail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze goedkope basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Schermerhorn. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.350€1.600 – €2.350Dagdeel
1 bocht€5.350 – €8.000€2.700 – €6.7005 uur
Meerdere bochten€5.800 – €10.900€3.600 – €8.0006,5 uur
Wenteltrap€8.250 – €12.200€5.250 – €10.7001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Schermerhorn.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Schermerhorn is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u tot wel 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Tevens is recycling goed voor het milieu. Flink wat aanbieders kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-schermerhorn-1636

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste modellen kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Schermerhorn voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Verder kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.200 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 incl. plaatsing. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een luxe stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende leverancier die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alkmaar via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Alkmaar. Mensen met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist analyseert of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels naar de badkamer of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 16 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een model aanschaffen die aansluit op uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of direct hulp aanvragen? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Mallegatsplein 10
 • 1815 AG, Alkmaar
 • Website: www.alkmaar.nl
 • E-mail: wmo@alkmaar.nl
 • Telefoonnummer: 14072

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Schermerhorn onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u verschillende systemen laten zien en informeert welk merk/model aansluit op uw trap, situatie en budget. De meeste showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder treft u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Schermerhorn.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Schermerhorn.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn meerdere betrouwbare traplift fabrikanten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten waarborgen een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het overzicht hieronder bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn diverse populaire traplift fabrikanten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Triwa, Heymer, Strobbe, Platinum. Erkende verkopers van merken als deze zijn Vegro, TipTop, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een goede huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Schermerhorn in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Acorn + RecentLift beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 75.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Schermerhorn is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Schermerhorn hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Standaard fluctueert dat tussen de 135 KG & 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie