Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westwoud

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Westwoud vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u weer zelf en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Op deze website kunt u aan de slag met nuttige adviezen t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Ook kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Drechterland.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Risicoloos en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2300 oplopend tot 9800, incl. montage.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Tarieven traplift juli 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Drechterland | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1617
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Westwoud juli 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Tevens worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.350.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.600.
 • Extra’s zoals een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze interessante basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel bieden wij een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Westwoud. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.900€1.850 – €2.2504 uur
1 bocht€5.350 – €8.500€2.850 – €5.5005 uur
Twee bochten€6.450 – €10.500€3.750 – €7.500Hele dag
Draaiende trap€8.450 – €12.700€4.700 – €9.700Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Westwoud.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Westwoud is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u al snel 45% – 50% op de nieuwprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-westwoud-1617

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Bijna alle soorten hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Westwoud voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Bovendien onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.200 inclusief montage. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een parkeerbocht.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenverplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Drechterland via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Drechterland. Inwoners die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Drechterland (https://www.drechterland.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een traplift kiezen die rijmt met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of wilt u een WMO-melding doen? In de lijst hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 1616AV, Drechterland
 • Website: www.drechterland.nl
 • E-mail: gemeente@drechterland.nl
 • Telefoonnummer: 140228

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Westwoud lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een winkel/showroom in de regio. Een productspecialist kan u geschikte stoelliften laten zien en informeert welk soort lift rijmt met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de aanbieders verkopen diverse merken. In het schema hieronder vindt u merken en winkels die ook liften plaatsen in Westwoud.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Westwoud.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf geschikte fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken bieden een snelle montage en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden verschillende professionele ontwikkelaars De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Heymer, Triwa, Strobbe, Platinum. Erkende montagepartners van deze modellen zijn Vegro, RecentLift, PractiComfort, Smienk, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen bij het uitzoeken van een fijne huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Westwoud al binnen 2 weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Triwa of Heymer beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Homeglide.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Westwoud is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Westwoud communiceert een maximale draagkracht in KG. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG & 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie