Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoogkarspel

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Hoogkarspel kan u daarbij helpen! Veel ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zorgeloos en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze pagina leest u waardevolle beschrijvingen omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de tarieven, de WMO en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u ook meteen en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Drechterland.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €1900 tot maar liefst €8800, inclusief montage.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Tarieven traplift april 2024 | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Drechterland | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1616
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Hoogkarspel april 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs komt tot stand middels twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Vaak geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.450 of nog duurder.
 • Opties zoals een meedraaiende stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel bekijkt u de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Hoogkarspel. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.850€1.750 – €2.150Dagdeel
Eén bocht€5.150 – €9.900€2.800 – €5.2005 uur
Twee bochten€5.550 – €11.100€4.400 – €7.900Hele dag
Draaiende trap€7.650 – €12.100€4.950 – €10.100Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Hoogkarspel.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Hoogkarspel kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uitgebreid getest en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u maar zo 35% – 60% op de nieuwprijs. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel merken hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-hoogkarspel-1616

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel systemen hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Hoogkarspel voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Verder onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.500 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.800 incl. installatie. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen zijn te koop v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Drechterland door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Drechterland. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Drechterland (https://www.drechterland.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent beslist of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak drempels of smalle deuren). De verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend krijgt u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U gaat dan een systeem laten monteren die in lijn is met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of snel aanmelden voor de WMO? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 1616AV, Drechterland
 • Website: www.drechterland.nl
 • E-mailadres: gemeente@drechterland.nl
 • Telefoonnummer: 140228

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Hoogkarspel onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een productspecialist kan u geschikte opties laten zien en adviseert welk soort lift voldoet aan uw wensen en budget. Het gros van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Hoogkarspel.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Hoogkarspel.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele goede producenten werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers werken met een korte installatietijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit enkele geschikte traplift bouwers Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Extrema, Heymer, Minivator, Triwa. Grote dealers van deze merken zijn o.a. TipTop, RecentLift, 123traplift, Vegro, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist helpt u graag bij het uitkiezen van een goede huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Hoogkarspel binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Stannah en PractiComfort verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Handicare 1100.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Hoogkarspel is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Hoogkarspel benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 125 KG & 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie