Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oosterleek

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Oosterleek kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Via deze pagina bieden wij waardevolle tips ten aanzien van trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het werkt, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Bovendien kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Drechterland.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder risico en op een prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2350 & €8600, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteDrechterland | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1609
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Oosterleek mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt bepaald door 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.400.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.900.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.350 inclusief installatie.
 • Opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze interessante vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder verschaffen we de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Oosterleek. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.800€1.850 – €2.2504 uur
Eén bocht€4.700 – €9.100€3.050 – €6.200Dagdeel
2 bochten€6.100 – €10.400€4.500 – €7.5005,5 uur
Draaiende trap€7.850 – €13.300€4.750 – €10.3005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oosterleek.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Oosterleek is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden goed getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u gemakkelijk 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard is dat een duurzame investering. Steeds meer verkopers bieden een assortiment met 2de-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-oosterleek-1609

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle merken bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Oosterleek voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.800 incl. montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.100 inclusief plaatsing. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eensta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften kosten al snel €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Drechterland door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Drechterland. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een veilige manier in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Drechterland (https://www.drechterland.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of de traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een systeem aanschaffen die aansluit op uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 1616AV, Drechterland
 • Website: www.drechterland.nl
 • E-mail: gemeente@drechterland.nl
 • Telefoonnummer: 140228

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Oosterleek bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire mogelijkheden introduceren en informeert welk systeem past bij uw budget en situatie. Veel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel treft u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Oosterleek.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Oosterleek.

Goede merken
In Nederland zijn verschillende populaire producenten werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers werken met een snelle levering en goede after service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren enkele populaire merken We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Platinum, Extrema, Strobbe, Heymer. Gerenommeerde adviseurs van merken als deze zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, 123traplift, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Oosterleek binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Triwa & RecentLift hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant classic.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Oosterleek is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Oosterleek werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel fluctueert dat tussen de 100 KG – 165 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie