Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Assendelft

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Assendelft verschaft u die mogelijkheid! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kan men zonder zorgen en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Op deze webpagina vindt u uitgebreide adviezen over trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de tarieven, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en veiligheid. Meer weten? Dan kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Zaanstad.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een beschermde en aangename manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De prijzen schommelen tussen €1950 oplopend tot 8800, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Zaanstad | Merken en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1567
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Assendelft mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en de gewenste opties. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook zijn er extra kosten voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.000.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.200.
 • Extra opties als een voetenplank met LED verlichting zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze goedkope basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Assendelft. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.400€1.750 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€4.850 – €8.900€3.500 – €6.0005 uur
Meerdere bochten€5.500 – €10.900€4.000 – €7.3005,5 uur
Draaiende trap€8.100 – €12.100€5.050 – €10.8005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Assendelft.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Assendelft kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u eenvoudig 45% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-assendelft-1567

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. De meeste soorten beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Assendelft voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Voorts verkoopt men systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.750 incl. plaatsing. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is het systeem bestand tegen elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zaanstad d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Zaanstad. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Zaanstad (https://www.zaanstad.nl).
 2. De consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist gaat na of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Nadien geven ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift uitkiezen die rijmt met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of direct een aanvraag indienen? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 100
 • 1506 MZ, Zaanstad
 • Website: www.zaanstad.nl
 • E-mailadres: gemeente@zaandstad.nl
 • Telefoonnummer: 14075

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Assendelft subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt in de buurt. Een betrouwbare expert kan u passende modellen laten zien en informeert u over welk type lift past aansluit op uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de dealers verkopen diverse merken. In het onderstaande overzicht bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Assendelft.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Assendelft.

Professionele merken
In uw omgeving zijn een aantal goede traplift bouwers werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten waarborgen een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt hier direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren diverse erkende traplift bouwers Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Platinum, Strobbe, Heymer, Minivator. Bekende adviseurs van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, Vegro, 123traplift, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een passende huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan de installatie van een traplift in Assendelft binnen een paar weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Triwa of Smienk verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 950.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Assendelft is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Assendelft hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal schommelt dat tussen de 115 KG en 150 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie