Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zaandijk

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Zaandijk kan u daarbij helpen! Veel ouderen kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u weer zelf en moeiteloos van uw hele huis genieten. In het volgende overzicht treft u nuttige details m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, hoe het werkt, de installatiekosten, de WMO regelingen en onderhoud. Bovendien kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Zaanstad.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schommelen tussen €1750 tot zo’n €9000, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteZaanstad | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1544
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Line

Kosten traplift Zaandijk juli 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs is afhankelijk van 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een extra afstandsbediening.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.450.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.600 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een luxere stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Zaandijk. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.750€1.650 – €2.200Dagdeel
Eén bocht€4.650 – €9.500€3.150 – €6.2004,5 uur
2 bochten€5.800 – €11.000€3.550 – €7.500Eén dag
Spiltrap€7.600 – €13.100€4.850 – €10.8005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Zaandijk.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zaandijk is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u zo 55% op de nieuwprijs. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-zaandijk-1544

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste stoelliften hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Zaandijk voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.350 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.050 incl. plaatsing. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een hoofdsteun.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zaanstad d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Zaanstad. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Zaanstad (https://www.zaanstad.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent beslist of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Aansluitend geven ze u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een stoellift selecteren die voldoet aan uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of snel aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 100
 • 1506 MZ, Zaanstad
 • Website: www.zaanstad.nl
 • E-mail: gemeente@zaandstad.nl
 • Telefoonnummer: 14075

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Zaandijk lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een productspecialist kan u geschikte liften laten zien en vertelt welk soort lift in lijn is met uw woning en budget. Het gros van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook leveren in Zaandijk.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Zaandijk.

Betrouwbare merken
In ons land zijn meerdere professionele merken actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken focussen zich op een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn meerdere grote traplift bouwers Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Strobbe, Triwa, Minivator, Heymer. Grote (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. 123traplift, RecentLift, TipTop, Vegro, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitzoeken van een goede huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Zaandijk binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Acorn + Smienk verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als de Stannah Sadler.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Zaandijk is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Zaandijk benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard valt dit binnen een marge van 120 KG – 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie