Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wormer

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Wormer maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u zorgeloos en moeiteloos de trap op en af. Aan de hand van deze website bieden wij uitgebreide details met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de kosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Meer info? Dan kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Wormerland.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2500 & €10200, incl. installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Wormerland | Merken en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1531
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Wormer mei 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.550.
 • Een basislift met een standaard bocht plaatsen ze al vanaf €6.200.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.400.
 • Extra upgrades zoals een vijfpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze lokkertjes hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel bekijkt u de begrote kosten van het monteren van een traplift in Wormer. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.250€1.550 – €2.2001/2 dag
1 bocht€4.750 – €9.300€3.250 – €5.2005 uur
2 bochten€5.850 – €10.200€4.300 – €7.8001 dag
Wenteltrap€7.500 – €13.400€4.600 – €9.2001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wormer.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Wormer is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden uiteraard goed nagekeken en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u al snel 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Veel merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-wormer-1531

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Wormer voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.900 incl. montage.Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €9.750. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een vierpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze variant heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire firma die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wormerland via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Wormerland. Inwoners met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Wormerland (https://www.wormerland.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur beslist of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door opstapjes of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een model laten installeren dat past bij uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of meteen een WMO-melding doen? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koetserstraat 3
 • 1531 NX, Wormerland
 • Website: www.wormerland.nl
 • E-mail: postbus@over-gemeenten.nl
 • Telefoonnummer: 0756512100

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Wormer onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een winkel/showroom in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte mogelijkheden demonstreren en geeft aan welk systeem voldoet aan de situatie en het budget. Een groot deel van de dealers verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Wormer.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Wormer.

Professionele merken
In uw regio zijn meerdere populaire fabrikanten met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten beloven een snelle montage en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de tabel hieronder staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren diverse grote fabrikanten Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Minivator, Extrema, Platinum, Triwa. Betrouwbare wederverkopers van dergelijke merken zijn PractiComfort, TipTop, 123traplift, RecentLift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het aanschaffen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal de installatie van een traplift in Wormer binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Platinum of Heymer beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Platinum Horizon.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Wormer is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Wormer werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG – 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie