Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Starnmeer

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Starnmeer verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u veilig en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Via deze pagina leest u nuttige beschrijvingen t.a.v. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u direct en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Alkmaar.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De tarieven liggen tussen de €2000 tot wel €8200, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteAlkmaar | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1488
WMO Beslissingstermijn16 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Starnmeer mei 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs is afhankelijk van 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250 of meer.
 • Extra opties als een klaprail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder vindt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het installeren van een traplift in Starnmeer. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.700€1.800 – €2.3001/2 dag
Eén bocht€5.350 – €9.400€3.450 – €5.8005 uur
Meerdere bochten€5.500 – €11.400€4.500 – €7.8001 dag
Spiltrap€8.400 – €13.600€4.600 – €9.300Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Starnmeer.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Starnmeer is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden grondig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de aankoopprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-starnmeer-1488

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste types hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor iedereen wordt gezocht naar het juiste product. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Starnmeer voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Tevens kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700 inclusief montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.900 inclusief montage. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenmeedraaiende stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alkmaar met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Alkmaar. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en comfortabel thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 16 weken. Nadien geven ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een stoellift aanschaffen die rijmt met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of direct een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Mallegatsplein 10
 • 1815 AG, Alkmaar
 • Website: www.alkmaar.nl
 • E-mail: wmo@alkmaar.nl
 • Telefoonnummer: 14072

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Starnmeer onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een winkel/showroom in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende stoelliften introduceren en adviseert u over welk type lift past rijmt met uw situatie. Een groot deel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel staan leveranciers en merken die ook liften monteren in Starnmeer.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Starnmeer.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn meerdere geschikte fabrikanten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars staan in voor een snelle montage en gunstige servicecontracten. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren diverse grote ontwikkelaars Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Ook worden er ook producten verkocht van Triwa, Heymer, Extrema, Strobbe, Minivator. Erkende adviseurs van deze merken zijn o.a. 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Vegro, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een goede huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Starnmeer in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Minivator of PractiComfort beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Flow.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Starnmeer is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Starnmeer communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG tot 165 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze gevallen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie