Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Graft

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Graft maakt het mogelijk! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u risicoloos en moeiteloos weer op de bovenverdieping komen. Op deze site bekijkt u praktische details met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Meer info? Dan kan men kosteloos een brochure of een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Alkmaar.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder risico en op een gemakkelijke manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten liggen tussen de €1700 oplopend tot 8200, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Alkmaar | Fabrikanten en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1484
WMO Beslissingstermijn16 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 55

Kosten traplift Graft mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt bepaald door twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard zijn er extra kosten voor extra opties als een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.350 inclusief installatie.
 • Opties zoals een luxere stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte verstrekken wij een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Graft. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.250€1.650 – €2.200halve dag
1 bocht€4.950 – €8.900€2.500 – €5.100halve dag
Twee bochten€6.500 – €11.300€3.750 – €7.4006 uur
Spiltrap€7.650 – €13.500€4.850 – €9.0001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Graft.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Graft is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden uitgebreide getest en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u tot wel 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Flink wat verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-graft-1484

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Graft voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast zijn er speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.450 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.900 incl. plaatsing. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een noodbatterij.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit product beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften zijn te koop v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alkmaar door de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Alkmaar. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn comfortabel van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 2. De consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent beslist of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 16 weken. Hierna ontvangt u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een systeem uitkiezen die matcht met uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk hulp aanvragen? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Mallegatsplein 10
 • 1815 AG, Alkmaar
 • Website: www.alkmaar.nl
 • E-mail: wmo@alkmaar.nl
 • Telefoonnummer: 14072

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Graft onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u meerdere systemen laten zien en adviseert u over welk soort lift matcht met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel bekijkt u winkels en producenten die ook liften installeren in Graft.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Graft.

Professionele merken
In uw omgeving zijn een aantal betrouwbare ontwikkelaars aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten hanteren een vlotte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden een aantal goede producenten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Heymer, Triwa, Minivator, Platinum. Grote adviseurs van deze modellen zijn TipTop, Vegro, Smienk, 123traplift, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist zal u bijstaan bij het vinden van de beste huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de installatie van een traplift in Graft binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Stannah of Heymer verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 55.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Graft is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Graft verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal wisselt dat tussen de 120 KG – 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort huizen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie