Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Purmer

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Purmer maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u zonder risico en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen. Via de TrapliftExpert leest u uitgebreide details omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, hoe het werkt, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Edam-Volendam.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €1500 en €9500, incl. installatie.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteEdam-Volendam | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1481
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 80

Kosten traplift Purmer juli 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De kostprijs wordt bepaald door twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.550.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.500 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een noodbatterij zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder verstrekken wij de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Purmer. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.450€1.550 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€5.100 – €8.900€3.050 – €5.7004,5 uur
Meerdere bochten€6.550 – €11.100€4.450 – €7.3006,5 uur
Draaiende trap€7.900 – €14.500€5.000 – €10.1005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Purmer.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Purmer is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u eenvoudig 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de merken hebben op dit moment diverse tweedehands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-purmer-1481

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Purmer voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Bovendien bestaan er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.900 incl. installatie. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een automatische schuifrail.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier opgewassen tegenalle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Edam-Volendam via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Edam-Volendam. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Edam-Volendam (https://www.edam-volendam.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een lift laten plaatsen die rijmt met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of snel een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: W. van der Knoopdreef 1
 • 1132 KN, Edam-Volendam
 • Website: www.edam-volendam.nl
 • E-mailadres: loketwmo@edam-volendam.nl
 • Telefoonnummer: 0299398345

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Purmer onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie als zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Het meest praktische is een dealer of leverancier in de buurt. Een erkende adviseur kan u meerdere modellen introduceren en adviseert welke uitvoering in lijn is met uw woning en budget. Veel van de dealers hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel treft u leveranciers en merken die ook liften monteren in Purmer.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Purmer.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf erkende merken operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten werken met een snelle levering en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden verschillende professionele producenten Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien worden er ook producten verkocht van Triwa, Platinum, Heymer, Strobbe, Minivator. Bekende montagepartners van deze merken zijn o.a. Vegro, Smienk, PractiComfort, RecentLift, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur kan u helpen met het uitzoeken van een passende huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal de installatie van een traplift in Purmer binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Otolift & Strobbe verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Stannah Siena.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Purmer is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Purmer benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard ligt dat tussen de 130 KG en 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie