Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hobrede

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Hobrede kan u daarbij helpen! Steeds meer senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Op deze pagina kunt u aan de slag met belangrijke informatie aangaande trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, technische details, de (montage)kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u zonder kosten een brochure of een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Edam-Volendam.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1550 tot zo’n €8700, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Kosten traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Edam-Volendam | Merken en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1477
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftTriwa TR 75

Kosten traplift Hobrede mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs is afhankelijk van twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.750.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.000.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.550 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een voetenplank met LED verlichting zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Hobrede. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.250€1.750 – €2.1504 uur
Eén bocht€5.400 – €9.600€3.500 – €5.2004,5 uur
2 bochten€6.250 – €10.600€4.400 – €7.7005,5 uur
Wenteltrap€8.400 – €14.300€5.150 – €10.100Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hobrede.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hobrede kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden grondig getest en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u maar zo 40% op de nieuwprijs. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer showrooms bieden een assortiment met 2de-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-hobrede-1477

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Hobrede voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens onderscheiden we buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.750 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.200 incl. plaatsing. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs hangt af van het aantal bochten en extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Edam-Volendam met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Edam-Volendam. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Edam-Volendam (https://www.edam-volendam.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een model kiezen die voldoet aan uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: W. van der Knoopdreef 1
 • 1132 KN, Edam-Volendam
 • Website: www.edam-volendam.nl
 • E-mail: loketwmo@edam-volendam.nl
 • Telefoonnummer: 0299398345

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Hobrede onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u passende systemen introduceren en geeft aan welk merk/model past bij uw woning en budget. Het gros van de showrooms verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Hobrede.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Hobrede.

Geschikte merken
In Nederland zijn diverse geschikte traplift fabrikanten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers hanteren een snelle levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn diverse erkende producenten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Strobbe, Minivator, Triwa, Extrema. Grote (tweedehands) aanbieders van de genoemde merken zijn Smienk, TipTop, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist kan u helpen bij het vinden van een prettige huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Hobrede binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden grondig gecheckt om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Triwa en 123 traplift bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 1000XXL.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Hobrede is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Hobrede communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In de regel wisselt dat tussen de 120 KG en 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze type woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie