Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Edam-Volendam

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Edam-Volendam kan u daarbij helpen! Veel ouderen kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning blijven genieten van uw woning. Op deze site bekijkt u praktische tips over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, een technische beschrijving, de totale kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Tevens kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Edam-Volendam.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Risicoloos en op een plezierige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De prijzen schommelen tussen €2150 & €9100, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten traplift mei 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Edam-Volendam | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1131
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Edam-Volendam mei 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs is afhankelijk van 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.300.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.500 of meer.
 • Opties zoals een parkeerbocht komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze interessante vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel bieden wij de begrote kosten van het installeren van een traplift in Edam-Volendam. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.550€1.550 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€4.500 – €9.000€3.250 – €6.400halve dag
Twee bochten€6.550 – €11.700€4.400 – €7.8006 uur
Draaiende trap€8.300 – €13.300€5.200 – €10.200Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Edam-Volendam.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Edam-Volendam kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u eenvoudig 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Ook is dat een duurzame investering. Veel showrooms hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-edam-volendam-1131

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Edam-Volendam voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Ook kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.800 inclusief installatie. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een draaifunctie.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen kosten al snel €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Edam-Volendam met de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Edam-Volendam. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en veilig en prettig thuis te blijven wonen. Met de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Edam-Volendam (https://www.edam-volendam.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert bekijkt of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn verstrekken ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een type selecteren die in lijn is met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of direct aanmelden voor de WMO? Bijgaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: W. van der Knoopdreef 1
 • 1132 KN, Edam-Volendam
 • Website: www.edam-volendam.nl
 • E-mailadres: loketwmo@edam-volendam.nl
 • Telefoonnummer: 0299398345

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Edam-Volendam onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming als zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u verschillende opties laten zien en adviseert u over welke uitvoering rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel dealers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Edam-Volendam.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Edam-Volendam.

Betrouwbare merken
In ons land zijn enkele bekende traplift fabrikanten werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten staan voor een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn vijf bekende leveranciers Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook worden er ook producten verkocht van Strobbe, Extrema, Minivator, Platinum, Heymer. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn TipTop, Smienk, RecentLift, Vegro, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een goede huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Edam-Volendam binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Acorn of PractiComfort verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Platinum Curve.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Edam-Volendam is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Edam-Volendam werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Vaak valt dit binnen een marge van 105 KG & 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort woningtypes is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie