Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Delfzijl

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Delfzijl verschaft u die mogelijkheid! Veel mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u veilig en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Onderstaand kunt u aan de slag met bruikbare details met betrekking tot trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, technische details, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Tevens kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Delfzijl.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zonder risico en op een aangename manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2450 oplopend tot 8100, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Delfzijl | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9932
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 60

Kosten traplift Delfzijl juli 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop zijn er extra kosten voor extra’s zoals een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.150 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een draaifunctie zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte bekijkt u de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Delfzijl. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.800€1.700 – €2.3504 uur
1 bocht€5.400 – €8.200€2.550 – €5.400halve dag
Twee bochten€6.550 – €10.000€4.050 – €7.7005,5 uur
Spiltrap€8.050 – €12.300€5.450 – €10.2006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Delfzijl.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Delfzijl kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uitgebreid getest en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u tot wel 45% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. De meeste showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-delfzijl-9932

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Delfzijl voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast bestaan er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.800 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.400 inclusief montage. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een draaifunctie.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire verkoper die een rolstoellift kan monteren. Deze liften kosten al gauw €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Delfzijl via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Delfzijl. Burgers met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent verkent of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna geven ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag zelf een traplift aanschaffen die in lijn is met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of snel aanmelden voor de WMO? In de box hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Johan van den Kornputplein 10
 • 9930 PA, Delfzijl
 • Website: www.delfzijl.nl
 • E-mail: zorgloket@delfzijl.nl
 • Telefoonnummer: 0596639159

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Delfzijl lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een showroom/dealer in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal stoelliften laten zien en informeert welke uitvoering matcht met uw situatie. Veel aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel vindt u merken en winkels die ook kunnen leveren in Delfzijl.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Delfzijl.

Goede merken
In Nederland zijn meerdere populaire traplift fabrikanten met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten focussen zich op een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere bekende ontwikkelaars De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder worden er ook producten verkocht van Minivator, Heymer, Extrema, Strobbe, Platinum. Grote wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn Vegro, PractiComfort, TipTop, 123traplift, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist zal u helpen bij het aanschaffen van een prettige huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Delfzijl in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Acorn & PractiComfort beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Air.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Delfzijl is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Delfzijl benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG tot 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke type woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie