Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Holwierde

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Holwierde maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en probleemloos de trap op en af. Op deze site treft u praktische details omtrent trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de tarieven, de WMO en info over het huren van een lift. Ook kunt u direct en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Delfzijl.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Risicoloos en op een plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2100 tot zo’n €9900, incl. installatie.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Delfzijl | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9905
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Holwierde februari 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs hangt af van 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.700.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.600 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder verstrekken wij een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Holwierde. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.600€1.550 – €2.2504 uur
1 bocht€5.050 – €8.900€3.100 – €5.000Dagdeel
2 bochten€5.800 – €11.800€3.800 – €8.0001 dag
Wenteltrap€7.750 – €12.000€4.500 – €10.4005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Holwierde.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Holwierde is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u maar zo 45% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-holwierde-9905

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Holwierde voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Verder verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er vanaf €2.600 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.000 inclusief montage. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften kosten al gauw €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Delfzijl via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Delfzijl. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert zoekt uit of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna ontvangt u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift laten monteren dat past bij uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer informatie of direct aan de slag met een aanvraag? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Johan van den Kornputplein 10
 • 9930 PA, Delfzijl
 • Website: www.delfzijl.nl
 • E-mailadres: zorgloket@delfzijl.nl
 • Telefoonnummer: 0596639159

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Holwierde onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u passende liften demonstreren en geeft aan welk soort lift rijmt met uw budget en situatie. Veel aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande lijst treft u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Holwierde.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Holwierde.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse professionele merken actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten waarborgen een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan meerdere populaire merken Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Platinum, Minivator, Triwa, Strobbe. Populaire (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn RecentLift, TipTop, Vegro, PractiComfort, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Holwierde binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals ThyssenKrupp & Extrema verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 1100.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Holwierde is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Holwierde communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 100 KG & 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke woningtypes bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie