Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ezinge

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Ezinge kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u zorgeloos en moeiteloos naar boven en naar beneden. Op deze site bieden wij belangrijke tips inzake trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de montagekosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een veilige en eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1500 & €8000, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Westerkwartier | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9891
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Ezinge april 2023

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs hangt af van 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €6.900 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een meedraaiende stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder verstrekken wij de marktprijzen van het installeren van een traplift in Ezinge. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.750€1.650 – €2.2504 uur
Eén bocht€4.900 – €8.300€2.750 – €5.9004,5 uur
Twee bochten€6.350 – €11.800€4.050 – €7.800Hele dag
Draaiende trap€7.500 – €14.000€5.000 – €9.6001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ezinge.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ezinge kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 40% – 45% op de nieuwprijs. Uiteraard is dat een duurzame investering. Flink wat leveranciers hebben een ruim aanbod met tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-ezinge-9891

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste systemen hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Ezinge voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Verder zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.500 inclusief montage. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Westerkwartier. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een veilige manier thuis te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert gaat na of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een stoellift uitkiezen dat past bij uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of direct een aanvraag indienen? Bijgaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mailadres: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Ezinge onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom in de regio. Een professionele adviseur kan u geschikte opties tonen en informeert u over welk type lift past rijmt met uw situatie. Veel van de dealers hebben een divers aanbod. In het schema hieronder bekijkt u fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Ezinge.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Ezinge.

Erkende merken
In Nederland zijn 5 professionele ontwikkelaars aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken garanderen een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het overzicht hieronder staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele professionele producenten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Strobbe, Platinum, Minivator, Heymer. Grote adviseurs van deze merken zijn o.a. TipTop, RecentLift, Vegro, Smienk, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de installatie van een traplift in Ezinge binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Acorn + Strobbe bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare Freecurve.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Ezinge is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Ezinge hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal fluctueert dat tussen de 110 KG & 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie