Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Den Ham

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Den Ham biedt uitkomst! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u risicoloos en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Aan de hand van deze website kunt u aan de slag met praktische beschrijvingen t.a.v. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, de unieke werking, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Tevens kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Risicoloos en op een plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De tarieven variëren tussen €1750 tot maar liefst €8900, incl. plaatsing.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift maart 2023 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWesterkwartier | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9883
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Sadler

Kosten traplift Den Ham maart 2023

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een groter zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.250.
 • Een basislift met een standaard bocht start bij €6.150.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €6.950 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een opklapbare rail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel treft u de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Den Ham. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.450€1.800 – €2.3004 uur
Eén bocht€5.500 – €9.600€3.300 – €5.300halve dag
Meerdere bochten€6.400 – €10.600€3.550 – €7.0005,5 uur
Spiltrap€8.050 – €12.400€5.450 – €10.3001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Den Ham.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Den Ham kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer aanbieders kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-den-ham-9883

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste modellen hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke trap zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Den Ham voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.300 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.100 incl. installatie. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een verlichte voetenplank.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte firma die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Westerkwartier. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en besluit of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang veilig en prettig zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. drempels of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een traplift kopen die aansluit op uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mail: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Den Ham vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte systemen laten zien en adviseert u over welk soort lift past bij uw situatie. Een groot deel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel treft u fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Den Ham.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Den Ham.

Goede merken
In Nederland zijn verschillende goede leveranciers operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken waarborgen een snelle levering en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden 5 bekende producenten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Platinum, Heymer, Triwa, Extrema. Erkende specialisten van deze modellen zijn Smienk, PractiComfort, RecentLift, Vegro, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Den Ham al binnen 2 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Acorn + Extrema beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 1100.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Den Ham is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Den Ham hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak schommelt dat tussen de 115 KG & 170 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie